Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Μπριάμ νηστίσιμο "γιαγιά Χρυσούλας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή: Μπριάμ νηστίσιμο


Υλικά
1 κιλό πατάτες
1κιλο κολοκυθάκια
1κιλο μελιτζάνες
2-3 κρεμμύδια
3 ντομάτες
λίγο σκόρδο - μαϊντανό - άνηθο ( ψιλοκομμένα)

Περισσότερα...
 

Αγκινάρες γεμιστές με μπεσαμέλ "Ειρήνης"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Αγκινάρες γεμιστές με μπεσαμέλ


Υλικά:
12 αγκινάρες
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοπερμαζάνα τριμμένη
1 δόση μπεσαμέλ πυκνή
2-3 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοτριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες κόβοντας από τη ρίζα το κοτσάνι τους, αναιρούμε το χνούδι τους και τις βράζουμε ολόκληρες σε μπόλικο νερό με αλάτι, λεμόνι και βούτυρο.
Τις βγάζουμε με προσοχή τις αφήνουμε ανάποδα να στραγγίζουν και μετά τις τοποθετούμε στη σειρά σε βουτυρωμενό και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί.
Έχουμε φτιάξει τη μπεσαμελ με (3 ποτήρια γάλα, 3,5 κουταλιές βούτυρο-7 κουταλιές αλεύρι - αλάτι - μοσχοκάρυδο).
Ανακατεύουμε σαυτην τους κρόκους των αυγών, τη μισή κεφαλοπαρμεζάνα και 2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με την υπόλοιπη παρμεζάνα και από πάνω με την μπεσαμελ, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και με τριμμένη φρυγανιά τις περιχύνουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Καλή σας όρεξη.

Ελιές βρώσιμες - επιτραπέζιες "Ψιλόπουλου Κώστα"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: "Επεξεργασίας και διατήρησης επιτραπέζιας ελιάς"


Η σάρκα των ελιών όλων των ποικιλιών περιέχει σε υψηλό ποσοστό μια πικρή ουσία την ελευρωπαΐνη.

Περισσότερα...

Λεμονόπιτα "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Λεμονόπιτα


Υλικά

450 γραμμάρια αλεύρι
1 κούπα λάδι (250 ml)
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά

Περισσότερα...

Σάλτσα για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο "Ειρήνης"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο


Υλικά
1/2 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μελί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.

Σελίδα 3 από 11