Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Μαγειρίτσα παραδοσιακή "Γεωργίας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Πασχαλινή συνταγή: Μαγειρίτσα



Υλικά
5 - 6 ποτήρια νερό.
Έντερα αρνιού.
1 συκωταριά αρνιού.
300 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια. Περισσότερα...

 

Μεζές του παππού "Γεωργίας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Μεζές του παππού


Υλικά
1 συκωταριά (αρνί - κατσίκι)
λίγα έντερα (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Περισσότερα...

Σοκολατόπιτα Σιροπιαστή "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Υλικά

250γρ βούτυρο
350γρ ζάχαρη
5 αυγά
250γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
100γρ κακάο σκόνη άγλυκο
3 κουταλάκια σούπας κονιάκ
200ml νερό

Σιρόπι

250γρ ζάχαρη
500ml νερό
75γρ κακάο σκόνη

Γλάσο

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση


Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε κατσαρόλι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το κακάο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμένο μεσαίο πυρέξ ή ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το γλυκό μας στη μέση αν είναι έτοιμο. Ο χρόνος διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια 12 και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε τη κουβερτούρα σε μπολ σε κομματάκια. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε και περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.

Σερβίρουμε με παγωτό!!! Θεϊκή!!! Απολαυστική!!!

Καλή επιτυχία!!

Ρεβανί "Δροσοχωρίου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Ρεβανί


ΥΛΙΚΑ (για ένα  ταψί στρογγυλό με διάμετρο 37 εκατοστά)
Η αναλογία είναι :
18 αυγά
18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
18 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και

Περισσότερα...

Σουπιές κρασάτες νηστίσιμες “Γεωργίας”

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές κρασάτες


Υλικά
6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
1 φλιτζάνι λαδί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

Περισσότερα...

Σελίδα 2 από 11